Thursday, 14 July 2011

jahit...

kalau 'scan' kat newsfeed facebook...memang banyak benda2 yg di jual..termasuklah baju2 raya/tudung/baju2 baby(bestnye tgk)/kuih raya..bak kata lain macam pasarlah gamaknya..ada satu tu ygaku tertarik sangat ialah set tilam baby..yg alas tilammya di reka khas..so adorable..tapi tiba2 terfikir kat kepala ni..kalau aku boleh menjahit kan best..terus pegilah lagi surfing kat mudah.com..kot2 ada 2nd hand sewing machine yg boleh di ehem..ehem...haha...berangan tak sudahla kalau membuka facebook ni..byk sebenarnya yg boleh di buat kalau ada kemahiran menjahit ni kan...hmm..bila lah aku mahu belajar dan try buat baju sendiri...well..insyaAllah satu hari nanti

Friday, 8 July 2011

it's all about him..


All About Him lyrics

entry hari jumaat..

sephia...lagu so7 tengah berkumandang di radio hotfm...nostalgia betul lagu ni..bukan sebab apa..teringat kembali zaman2 kami buat elektif di UMS..kalau tidak silap tahun tu tahun 2000..lagu2 dari album tu yg sering kami putarkan..masa tu masih guna kaset lagi...teringat selesai buat kerja..petang2 naik bas utk ke bandar \kk jalan2 cari makan...favourite menu...sayap ayam dengan cicah kicap limau...

best sgt..walaupun ketika itu tiada kenderaan sendiri ..keseronokan naik turun bas tu yang menggamit kenangan.

sebenarnya nak citer..berat baby afeeq sekarang sdh mencecah 6.05kg...naik sekilo lebih ok..sikit lagi overweight...mcmna nak control .kalau buka mata ja mulut pun buka mau minum susu...that's why aku tambah cuti extra 1 bulan lagi..kalau tak susah juga maid aku nak melayannya...

latest picture klik here

Saturday, 2 July 2011

ceritaku..adalah cerita anak2ku



Pagi ni cerah...selepas hujan lebat sepanjang malam tadi.Time nih baby afeeq tgh tdur so curi masa sikit untuk menambah entry..malam tadi afeeq kurang lena akibat lubang hidung keciknya tersumbat...
kan mama sdh cakap..abg faez dgn kakak fateen jgn kiss2 adik..kan bahananya adik ngan mama juga yg tidak tidur mlm..
Time ni juga aku dgr suara abg Faez menyanyi2 dari bilik air ..tgh mandi..kecik2 lg sdh pndai menyanyi di bilik mandi...tapi lagu apa..aku sendiri pun tak boleh tangkap bait-bait lagunya.....
...idle for 10 minit tadi..baru siapkan afeeq..afeeq dah mandi...skrg tgh tergolek2 ditgh2 katil...hehe..
to be contd...
hari sabtu as usual..'.family day-out' bagi kami...alhamdulillah faez sdh beransur kebah demamnya...waalupun mlm tadi dia muntah 2 x +diarhhea...lembik sampai tidur...poor oral intake..