Thursday, 6 December 2012

Aqeef Azfar

alhamdulillah..sudah selamat melahirkan anak lelaki ke 3 ku pada 23 NOv 2012...secara normal...uneventful...and tell u what i discharge home the same day i admitted...hehe(special case ..ok!)
so nama dia secara rasminya adalah Aqeef Azfar bin Abu Bakar.
Berpantang kali ni aku banyak dibantu oleh ibu mertuaku dan ipar2 ku..thanks ..hanya Allah yang mampu membalas.Dari tarikh hari ni pun..beberapa hari lagi baby ni akan di bawa ke Lahad datu..neneknya akan jaga dia disana maybe for 3 months...Thanks again..i know it a hard decision to make..but kalau fikir2kan balik dgn aku yg tiada maid...susah aku hendak menguruskan afeeq dan aqeef dalam satu masa.Afeeq lagi 5 bulan genap usianya 2 tahun,then masa tu baru aku rasa confident hendak menguruskan mereka serentak.
Semoga Allah sentiasa melindungi anakku Aqeef selama di sana. amin

Thursday, 22 November 2012

i am still here....

ooo..last entry was in March this year..that's too bad.Usual excuse..busy ...yup that's true.. i think since i have no maid since last May...i have no time to put my entry.No maid...who said it's terrible?early stage maybe yes..but i have special tips from my colleagues...no matter when and whatever reason..one day we definitely have to proceed our life without  a helper.As a mind setting, i put my self in a 'standby' mode...never push yourself to make everything's perfect...as far as my kids and my dear hubby ok with it..it's ok with me too...for an example..never put a target to yourself that ..my home must be clean/tidy every single day...even if u are a housewife..u should have sometime for u to take a break right..same as if u re working mother.

So why suddenly i can put my entry today?Yess..i am on maternity leave..again...again?yes again...and this time will be a boy again...hehe so i completed my family very2 soon...4 kids(1 daughter,3 sons).I think that 's it for now...will be back to u one i have delivered my youngest one,inshaAllah...

Sunday, 4 March 2012

Terima kasih Boss..

My big boss akan bertukar ke hospital lain..First time jumpa bos semasa aku melaporkan diri ke Hospital Likas(sekarang Hospital Wanita dan kanak-Kanak Sabah)pada bulan september 2005.Sangat senang bekerjasama dengan beliau dan ditambah lagi,kami berjiran semasa dudk Quartes Hospital dulu..Hari ni hari perpisahan beliau di Hotel Ming Garden.SEdih dan sebak juga....kerana sukar mendapat bos sebaik Dr Razak Hj Tambi lagi selepas ini.Harapan kami dii sini cuma satu..wish him come back as pengarah again one fine day...InsyaAllah

ALFATIHAH...

this is my second entry about this picture..but this is the sad story..thanks to adeq because took this picture for us..and this is the last one..at this moment..he had left us for the past 5 days...condolence to his beloved wife and three heroes..may Allah keep you stronger each day...Ya Allah tempatkan Allahyarham Muhammad azwan bersama orang -orang yang beriman dan yang Engkau kasihi...amin

Azwan said...

Teringat aku semasa kecil dulu, masa yang sangat menyeronokkan. Zaman kanak2 yang penuh dengan kegirangan. Bermain konda-kondi, galah panjang, bola nyawa, kayu tiga(bukan kayu tiga yg affair tu), guli, rempit basikal BMX, meniti batang paip dan yang paling best main masak-masak. Heheheheheh...... Jann...... Akulah Azwan..... Tak yah lah ko nak trace kami. Kami dah trace ko dulu. Sebenarnya aku rasa aku dah jumpa ko di Hospital Likas. Masa tu wife aku pregnant our firts baby. Tapi aku tak berani nak tegur. Takut salah org. Heheheheh.
P/s : Ko lupa 1 lagi permainan masa kecil dulu. Main kawin-kawin..

Monday, 20 February 2012

o dear ...afeeq is almost 10 months now...i have return to work ..quite sometimes..still having headaches..but i am still could smile..deep in my heart ..i say Thank you(alhamdulillah) to Allah..all these while..so much challenges ..went down and up..Allah gave us strength..

Fateen sudah mula melangkah ke alam persekolahannya sejak Januari lepas..Alhamdulillah Fateen berjaya masuk kelas yang tidak memerlukan insentif pembelajaran..Ya Allah teruslah Engkau pimpin kami dan anak-anak kami di jalan yang Engkau redhai..

Faez..sudah hampir sebulan dia di taska..semoga Allah terus memberikannya kepintaran dan menjdi anak soleh...

Afeeq...alhamdulillah sekarang sdg belajar untuk berjalan...

Abang...syukurlah..segala2nya Allah permudahkan..mohon kpdNya semoga kita jangan mudah lupa dgn kepayahan yang pernah kita lalui..kesusahan itu sebenarnya membawa kita terus dekat kepadaNya...

Ya Allah pimpinlah kami ..jangan Engkau biarkan kami menentukan nasib kami sendiri..

Mama sayang anak-anak mama dan abang..