Wednesday, 31 December 2008

Fateen and Faez




tiba2 hilang mood nak blogging..:(

still here.....


Still Here - Natasha Bedingfield

You looked at me and saw what I never could see
You made me feel more than I thought I could ever be
And when I needed a friend you were always there to lift me up
To make me strong
You're not gone

You're still here
With me all the time
You're still here
When I close my eyes
I still see you
I still feel you
And we'll never be apart
You're still here
Still here in my heart
In my heart

Because of you I knew how it felt to be loved
You made me feel beautiful 'cause you believed I was
And I will never forget how you touched my life
You made me feel like I belong
You live on

You're still here
With me all the time
You're still here
When I close my eyes
I still see you
I still feel you
And we'll never be apart
You're still here
Still here in my heart
In my heart

All my life
You'll be in my life
You'll be part of me
I'll just think of you and you'll still be
You'll still be here

Still here
You're with me all the time
You'll still be here
Still here
When I close my eyes
I still see you
I still feel you
And we'll never be apart
You're still here in my heart

You're still...
I still feel you
And we'll never be apart
You're still here in my heart
In my heart
In my heart
In my heart
Still here

who knew...

You took my hand
You showed me how
You promised me you'd be around
Uh huh
That's right
I took your words
And I believed
In everything
You said to me
Yeah huh
That's right

If someone said three years from now
You'd be long gone
I'd stand up and punch them out
Cause they're all wrong
I know better
Cause you said forever
And ever
Who knew

Remember when we were such fools
And so convinced and just too cool
Oh no
No no
I wish I could touch you again
I wish I could still call you a friend
I'd give anything

When someone said count your blessings now
For they're long gone
I guess I just didn't know how
I was all wrong
They knew better
Still you said forever
And ever
Who knew

Yeah yeah
I'll keep you locked in my head
Until we meet again
Until we
Until we meet again
I won't forget you my friend
What happened

If someone said three years from now
You'd be long gone
I'd stand up and punch them out
Cause they're all wrong and
That last kiss
I'll cherish
Until we meet again
And time makes
It harder
I wish I could remember
But I keep
Your memory
You visit me in my sleep
My darling
Who knew
My darling
My darling
Who knew
My darling
I miss you
My darling
Who knewYou took my hand
You showed me how
You promised me you'd be around
Uh huh
That's right
I took your words
And I believed
In everything
You said to me
Yeah huh
That's right

If someone said three years from now
You'd be long gone
I'd stand up and punch them out
Cause they're all wrong
I know better
Cause you said forever
And ever
Who knew

Remember when we were such fools
And so convinced and just too cool
Oh no
No no
I wish I could touch you again
I wish I could still call you a friend
I'd give anything

When someone said count your blessings now
For they're long gone
I guess I just didn't know how
I was all wrong
They knew better
Still you said forever
And ever
Who knew

Yeah yeah
I'll keep you locked in my head
Until we meet again
Until we
Until we meet again
I won't forget you my friend
What happened

If someone said three years from now
You'd be long gone
I'd stand up and punch them out
Cause they're all wrong and
That last kiss
I'll cherish
Until we meet again
And time makes
It harder
I wish I could remember
But I keep
Your memory
You visit me in my sleep
My darling
Who knew
My darling
My darling
Who knew
My darling
I miss you
My darling
Who knew
Who knew
Who knew

Monday, 29 December 2008

dialah di hati...


ini ketika menghadiri konvo adikku di sarawak

perkara sama 16 tahun lepas datang menyingkap kembali dalam diari hidupku..kalau 16 tahun dahulu...aku berada di telinga kiri arwah bapaku membantunya mengucapkan syahadah ketika saat nazaknya..tetapi 18 hari lepas...aku yang menjumpai arwah kakakku(kak lin)yang terbaring dan sudah tidak bernyawa di kediaman bunda di kg pimping..asalnya aku ingin mengejutkannya untuk makan malam...padahal kurang dari 5 minit...aku melihat dia melihatku dari bilik tidurnya,,tapi tiada pula dia memanggil kami yg berada dekat dengannya jika dia berada dlm kesakitan tika itu...

aku dan fateen ketika itu menuju ke katilnya..ku lihat dia tertunduk di tepi katilnya...berkali2 aku mengejutkannya..tetapi ternyata panggilanku tiada respon..ku lihat bahagian dadanya seolah tiada nafas yg turun naik...ku periksa carotid pulse dan radial pulsenya...pun tiada denyutan...lantas aku bangunkannya dr posisinya tertunduk ke posisi supine...dan ku dgr jantungnya juga tiada degupan...aku mula mengalirkan airmata..seolah2 jawapan yg satu itu sudah terkotak di fikiranku...mama dan kak mie pun segera ku panggil..dan utuk kepastian lg ku periksa pupil reflexnya..memang telah fixed and dilated...tiada ku sangka kak lin pergi meninggalkan kami sebegini cepat dan tiada pesanan yg tertinggal...segalanya masih segar di ruang minda ini..walaupun aku bersyukur kerana di beri kesempatan bersamanya di saat akhirnya...namun aku masih sedih akn pemergian kak lin....masih terbayang di saat2 akhir sebelum dia dibawa pergi meninggalkan kami dan rumah ini...

mama..adalah "teman" sejati kak lin...setahuku..mereka ini tidak pernah berpisah sejauh ini...paling lama pun semasa mamaku mengerjakan haji ke mekah..pastinya yg paling sedih adalah mamaku...kerana kemana sahaja mamaku pastinya ada kak lin...segala2nya dilakukan bersama..menonton drama indonesia bersama,berkongsi hobi,ke pekan pun berdua,tidur bersama,bangun ke toilet di bening subuh pun beriringan,menghadiri majlis kenduri kahwin pun bersama..

ada sekali ketika aku dan mamaku membeli brg di GIant..lebih kurang 2minggu selepas perginya kaklin..mamaku tiba2 teringatkan kaklin..dan menangis di situ juga...tiba2 mama teringat saat2 mereka berdua membeli belah..dan memilih 2 apa2 yg perlu di cuba

...bagi ku kaklin masih ada bersama2 kami selama2nya...


AL FATIHAH....

Sunday, 28 December 2008

Selamat tahun baru hijrah..1430..

semoga tahun hadapan membawa seribu kejayaan dunia dan akhirat...

kereta

Hmm...setakat ni dah 3 kali aku drive bawa kereta aku setelah "tugas" itu mula ku sandang semenjak abang balik UK...dah lama sebenarnya tak bwa kereta semenjak kami berkahwin...100% ku serahkan tugas itu pada abang..since aku lagi confident kalau abg yg bawa..dan abang akan jadi banyak"cakap" kalau duduk sebelah aku yg memandu..bukan apa..ada2 saja yg tidak betul..seingat aku..guru sekolah memandu aku pun dulu pun tak sebising dia...mula dulu decide nak beli kereta sebab selalu sangat balik malam...masa mula2 kerja dulu..al maklumlah tak oncall pun byk keja kena setel sebelum keesokkan harinya...so masa tu aku tak kahwon lg ngan abang..so kalau balik kampung pun aku lah yg kena bawa...tapi ngan syarat..jalan kena clear...(mana ada jalanraya pernah clear kat sabah ni..makin mlm makin tumbuh bak cendawan)...

so setelah aku mencapai 40 hari berpantang..baru aku beranikan diri pegang2 stering..dan seperti biasa Fateen akan jadi co-pilotku...tapi setakat ni belum jauh sgt..setakat beli brg dapur kat Giant bawah sana tu je...

p/s aku bukan apa...ada satu fobia kalau bawa kereta kat lebuhraya..aku rasa macam semua kereta kat tepi tu nak melanggar aku...hehe..masalah tu!

Saturday, 27 December 2008

Wednesday, 24 December 2008


Faez: hi..bapa..



Tinggal 5 hari lagi akan mencapai 40 hari aku berpantang..berpantang ku kali ini banyak benar ujian yang terpaksa ku hadapi...berjauhan dari suami tercinta,pemergian kakak kandungku ke rahmatullah,aku dimasukkan ke wad,anak sakit...semuanya dalam tempoh kurang dari sebulan...alhamdulillah aku punya keluarga yang membantu dari segala segi..sekurang2nya tidak terlalu terbeban di bahuku seorang...aku bersyukur..pasti inilah hikmah yang Allah berikan..kerana sekiranya aku bersalin dan berpantang di negara orang...pasti semuanya akan semakin sukar bagiku..dan jika ditakdirkan semua yang berlaku itu ketika aku diperantauan pasti akan mengganggu konsentrasi abang..semoga abang terus diberikan ketabahan dirantau orang dalam meneruskan perjuangannya...jangan bimbangkan kami disini...insyaAllah semuanya akan selamat...

Sunday, 21 December 2008

bila terasa rindu...

apa agaknya kabar mu di sana
di sini ku sedang di belenggu rindu
beginikah rasa
siksa perpisahan
sungguh anehnya hidup berasingan

hati terasa bagai tertinggal di situ
mesti berkubur dah jauh beribu batu
sesaat seperti setahun lamanya
semasa kau tiada apa yang terdaya

c/o bila terasa rindu ku sebut nama mu
dengan harapan kau kan muncul dalam tidur
bila terasa rindu ku bayang wajah dalam angan dan barulah ku terasa bagai di sembur

oh jauh sekali duduk di sini berbeza
beribu kali lagi ku selesa di sana
tak sabar menanti detik kepulangan namun hingga itu apa yang termampu

chorus

terlintas di fikiran untuk meminggirkan saja semua pencarian di sini
tetapi ini sebahagian dari pengorbanan bekalan andainya hari sukar mencabar


Bila Terasa Rindu - Dafi

Wednesday, 17 December 2008

Happy belated birthday my dear FAteen




2 hari selepas hari jadinya yg sebenar baru aku dapat buat mini celebration for my little princess..sorry my dear(thanks for Auntie Rin who sponsored the birthday cake..really appreciate)..kita merancang Allah yg menentukan...apa2 pun harap fateen gembira.di hari lahirnya yg ketiga tahun..u r big girl now fateen..semoga menjadi anak yg solehah..dan kakak yang penyayang...

Luv from mama ,bapa and your little brother Faez
Esok genaplah sebulan Faez zakwan..dan hampir 2 minggu semenjak abang balik UK...esok juga genap seminggu pemergian arwah kak lin ke rahmatullah..setelah 3 hari kak lin pergi..aku kembali ke KK semula untuk menguruskan hal2 yang tertangguh..tapi belum pun genap sehari aku di rumah..aku tiba2 telah mengalami "epigastric pain" yang radiates to my left shoulder ..dan continous in nature...puas aku menarik nafas dalam mengharap agar sakit itu berkurangan...aku yg berada di bilik tidurku sendirian bersama FAez...terus menelefon pembantu rumahku yang berada di biliknya...sambbil teresak menahan kesakitan...terus aku telefon jabatan kecemasan dan minta ambulan dtg ke rumahku...sesampai di kecemasan .kesakitan itu masih lagi kurasa y gteramat sangat..hanya mati sahaja yg ku ingat tika itu..jantung semuanya normal ..cuma tekanan drh ku agak tinggi mungkin kerana terlalu sakit...setelah painkiller di beri..barulah aku rasa lega..namun setengah jam selepas itu..sakit itu dtg lagi...dan masih memrlukan painkiller untuk hilang...abdominal scan telah dibuat dan mendapati ada batu di pundi hempeduku..(gallstone)..dan aku mengalami biliary colic..oleh kerana aku risau yg sakit itu dtg lagi jika aku minta pulang...so aku setuju untuk di masukkan ke wad untuk pemerhatian dan pemeriksaan lanjut...

Mujur ramai kelaurgaku yg membantu...faez yg selama ini fully breastfed terpaksa diberikan susu formula...hari jadi fateen yg jatuh pada hari yg sama juga berlalu begitu sahaja tanpa apa2 sambutan...namun aku bersyukur keluargaku dan keluarga suamiku banyak memberi sokongan..abang yg di kejauhan juga tidak putus2 berdoa dan terus menyuntik semanagt agar aku terus tabah demi anak2...

YA Allah KAu berikan ku kekuatan....amin

Sunday, 14 December 2008

Lilin yang terpadam...

Innalillahiwainnailaihirojiun....

perginya kakakku yang tersayang..benar2 memberikan kesan pada hidup kami sekeluarga...tapi Alhamdulillah aku sempat bersama arwah hingga ke saat2 akhirnya...

AlFAtihah..buat Salinah binti Awang piut...kembali ke rahmatullah pada 12/12/2008 pada 9.10 mlm..di kediaman bondaku di membakut...semoga rohnya dilimpahi rahmat..Amin

happy birthday kak lin

biarku menjadi lilin

more photos

Wednesday, 3 December 2008

Kisah di sebalik nama....

Ni mau cerita al kisah di sebalik nama...semasa mengandungkan Faez Zakwan..dann after anomaly scan dan sex baby pun di ketahui..balik rumah ja..after call kakak dan mamaku di Mlaysia dengan khabar gembira itu..aku terus surf internet untuk cari nama2 anak lelaki dalam Islam...kali ni aku nekad untuk carikan terus nama untuk buat surat lahirnya nanti,kerana aku tahu..masa sangat terhad untuk buat surat lahirnya nanti memandangkan abang kena balik ASAP...so cari punya cari...aku pun temui beberapa nama yang "possible"...so aku pun listkan nama2 tersebut..dan tunggu abang balik dari ofis untuk pilih nama yang terbaik..

Fathi = Pembukaanku, kemenanganku
Faiz = Berjaya
Fauzan = Kejayaan
Zharfan (Cerdik, pintar, cantik upanya)
Nama yang mudah tetapi jarang didengar. Namun menampilkan situasi dua dalam satu. Ianya memberikan gambaran seorang anak lelaki yang cerdik. Di samping itu memiliki rupa paras yang cantik. Satu nama yang cukup baik untuk membentuk seorang anak yang berwibawa.
Zabidi = Yang memberi
Zakwan = Yang cerdik, yang harum
Zafran = Kejayaan Asyraaf = Yang mulia
Azhar = Yang berseri, yang gemilang
1.Fathi Zharfan bin.Abu Bakar 2.Fathi Zakwan bin.Abu Bakar 3.Zabidi Azhar bin.Abu Bakar 4.Fathi Zafran bin.Abu Bakar 5.Fathi Azhar bin.Abu Bakar 6.Faiz Zakwan bin.Abu Bakar 7.Faiz Zharfan bin.Abu Bakar 8.Faiz Azhar bin.Abu Bakar 9.Faiz Zafran bin.Abu Bakar 1.Fauzan Asyraaf bin.Abu Bakar 2.Fauzan Azhar bin.Abu Bakar 3.Fauzan Zakwan bin.Abu Bakar 4.Fauzan Zharfan bin.Abu Bakar

so at last...nama Faiz Zakwan jadi pilihan abang..Zakwan katanya seakan2 Zawana..so aku pun setuju memandangkan itu pilihan abang..dan untuk menyamakannya dengan nama kakaknya,Fateen...Faiz=Faez...so begitulah al kisahnya..nama Faez di beri nama...to be exact..pada 10hb julai 2008...nama itu sudah sebati di hati kami.dan nama Faez Zakwan tidak aku hebahkan(rahsia kononny)..kecuali pada kawan2 yang terdekat di Soton...so sekembali nya aku dari UK...khabarnya kakakku(kak Nah) sudah bersalin anak ke tiga..seorg putera juga...so melalui telefon aku bertanya..siapakah nama anak kaknah yang sdh berumur seminggu setibanya kami di Sabah...dengan nada biasa kak nah menyatakan anaknya bernama Naim Zaquan...terus aku cuba "recall" balik kalau2 aku ada terlepas kata2 sebelum ni p ada kak nah tentang nama Faez atau kak nah saja main2...tapi ternyata itulah nama anak kaknah...dan sudah pun di daftarkan...terkejut juga aku pada mulanya..tapi aku nekad akan tetap berikan nama Faez Zakwan pada anak ku yng bakal lahir(masa itu)..kerana nama itu sdh sebati semenjak Faez 5 bulan dalam rahimku...

p/s banyak perkara sebenarnya yg secara keetulan pilihan aku dan kak nah ni..kadang2 serupa...tapi kali ni aku betul2 tidak menyangka..sehngga bab nama nak pun serupa...

Loving each other



luv FAez


Luv Fateen


i'am a big girl now...


Luv Bapa and Fateen always..


we always luv u...

Tag from Izan..

Two names you go by:
1. Jan
2. Ijan(my family- in law side)

Two things you are wearing right now:
1. Baju tidur (made in Indonesia..hehe)
2.Kain batik(almaklumlah...dalam pantang)

Two things you want very badly at the moment:
1. I need more time with my dear husband..before he flying back to UK...hukhukhuk)
2. Strength and confident...to drive car back..hehe..after the very2 long time)

Two things you did last night just before bed:
1. Breast fed baby Faez...
2. To the toilet..hehe

Two things you ate today:
1. Nasi+sotong+kangkung msk belacan
2. McD quarter pounder set

Two people you just spoke with:
1. Hubby
2. Fateen

Two things you are doing tomorrow:
1. meeting friend
2.look for kuih cincin and souvenir for hubby to bring back to uk

Two longest car rides:
1. Membakut-Lahad Datu
2.KK- ld

Two favourite beverages:
1.Nescafe ping!(couldn't resist even during this confinement)
2. Any water with ice cube..hehe


i will think who i should tag soon...

Tuesday, 2 December 2008

KKIA...new terminal



good bye my friend...good luck in ur future
Pertama kali menjejakkan kaki di terminal baru KKIA setelah "renovation"..hmm boleh tahan...sekali pandang seperti KLIA(but a bit smaller)..

Monday, 1 December 2008

sabarlah hati...


hari ni baby faez dah masuk hari ke-13..esok genap 2 minggu..alhamdulillah..walaupun "kerja" nya belum banyak melainkan tidur ,minum dan menangis...tapi sehari ke sehari aku memerhatikan perkembangannya...hujung minggu ni pulak..abang akan balik menyambung kerja2 yang tertangguh...sedih?sudah pasti..tapi terpaksa lah di tahan2..kadang airmata ini mengalir tanpa di undang...kesukaran telah mula terbayang apabilam aku yan menjadi kepala keluarga seleps ini...tapi aku harus tabah...demi anak2 dan suamiku yang tercinta...doa saja senjata..agar hati ini tidak terus hiba..
BAby FAez akan lebih banyak masa bersamaku nanti...tidak seperti FAteen dahulu..yang masa bersamaku sangat terhad di awal2 tempoh pembesarannya..

pesan buat abang...

Study molek2 deh...banyakkan berdoa dan terus usaha moga berjaya..jgn risaukan kami di sini..insyaAllah...semuanya akan selamat

Sunday, 30 November 2008

gelora di hati sara...



Kisah Gelora Di Hati Sara bermula dengan kepulangan Asrul dan Sara yang baru menamatkan pengajian dari luar negara ke Malaysia. Di luar pengetahuan keluarga masing-masing, mereka sebenarnya telah bernikah namun perkara itu terpaksa disembunyikan kerana bimbang sikap keluarga Asrul terutama ibunya, Datin Maria yang tidak suka anak-anaknya berkahwin dengan pilihan sendiri. Apatahalagi ibunya menghidap penyakit jantung.

Asrul meminta Sara bersabar dengan situasi mereka itu yang terpaksa menjalani kehidupan suami isteri secara sembunyi. Namun kesabaran Sara ada hadnya apatahlagi apabila membayangkan tempat isteri adalah di sisi suami. Sara mula mencari jalan bagaimana mahu mendampingi Asrul. Kebetulan syarikat keluarga Asrul berdepan dengan kes saman daripada sebuah syarikat pelanggan.

more

ke hujung dunia

Ke Hujung Dunia

Bila kudengar lagu cinta
Tentang sepasang anak manusia
Yang sedang hanyut dibuai asmara
Beradu di dalam syurga loka
Yang amat indah

Pasti kukenangkan dirimu
Yang masih jauh di rantau orang
Lantas ku teringat kata-katamu
Yang kau ucapkan tika saat-saat
Kita berpisah

( korus )
Takkan bisa hatiku berubah
Bila di timpa dugaan dan badai melanda kita
Teguh berdiri cinta yang ada

Takkan bisa sekali-kali kasihku berubah
Bila bertindanan halangan tiba
Kesetiaanku tetap serupa
Kasih tak kan berubah

Ku percaya cinta harus bersama
Bukan terpisah ke hujung dunia
Ku cuba menanti
Walau lebih lama lagi
Andai kau benar-benar menyintai ku

Dari kaki tangga ke menara

Dari Kaki Tangga Ke Menara

Peruntukkan secebis dari masamu nan terluang
Mengimbasi kembali suka duka masa nan silam
Ditempuhi bersama setiap cabaran yang datang
Pengalaman yang pahit dan manis tak terlupakan

Dari bawah setangga ke setangga kita mendaki
Kita jatuh terluka dan bangkit melangkah kembali
Dengan rasa percaya pada keupayaan diri
Tiada yang mustahil dihadapi

( korus )
Demikian kebalnya ikatan kita
Demikian eratnya jalinan rasa
Keyakinan diiringi doa
Begitu percintaan kita
Sebati dengan cita-cita
Merancang kehidupan hari muka

( 3 )
Aku gembira menyaksikan
Kau beroleh kejayaan
Dulu di kaki tangga
Kini di menara

( 4 )
Jangan kau lupa masa silammu
Dan mereka yang membantu
Moga tak kau abaikan
Amanah dan kewajipan

Thursday, 27 November 2008





Lusa ibu mertuaku akan balik semula ke Lahad Datu..itupun setelah aku berjaya mmujuknya untuk menangguhkan rancangannya untuk balik hari selasa lepas kepada hujung minggu sahaja...Alhamdulillah aku punya ibu mertua yang sangat sayangkan aku dan anak2ku...sayangnya memang umpama anak sendiri...so apabila dia menyatakan hasratnya untuk balik ke kampung memandangkan aku sudah agak sihat..hati ku jadi pilu..tambahan lagi..abang pulak akan pulang semula ke UK seminggu dari sekarang..
So hari ni aku ajak abang serta ayah dan ibu mertuaku untuk berkunjung ke kampung halamanku..seronok kerana di sana kakak ku yang sulung juga balik kerana cuti sekolah...FAteen pulak lagi happy kerana ada teman bermain iaitu Aliah...

Sunday, 23 November 2008






alhamdulillah..hari ni dah masuk hari ke 5 baby Faez...kehadirannya benar2 memberi erti...dan Fateen juga makin gembira kerana ada teman....cemburu?belum lagi kulihat di riak wajahnya..cuma kengkadang minta perhatian..lagi 2 minggu ayahnya akan kembali menyambung perjuangannya...di hati ini terdetik juga rasa sedih..tapi tidak ingin di nampakkan sangat ..lantaran tidak mahu fikiran abang nanti terganggu..berpantang kali ini di rumah sendiri dengan bantuan ibu mertuaku dan pembantu rumahku yang setia...
abang juga sdh banyak berkorban demi aku dan faez sejak dari aku sudah mula sarat...aku tahu abang pun risau..dan wajah abang semasa aku di bilik bersalin masih aku ingat..betapa risaunya abang..anak matanya tidak dialihkan melainkan merenung aku terus yang sudah tidak dapat menahan airmata sebak bila tahu perlu menjalankan pembedahan...selepas bersalin pun abanglah yang banyak membantu sejak di wad..dan yang sama 2 bersengkang mata jika baby faez bangun berkehendakkan keperluannya...terima kasih abang....luv u...

more picture here

Thursday, 20 November 2008

Faez Zakwan...


masa ni tgh tunggu discaj


Sebenarnya sunyi dari khabar berita 4 hari lepas kerana banyak sangat peristiwa yang berlaku...dan to be specific...berkaitan dengan kandunganku yang kedua...semenjak hari jumaat lepas aku sudah start merasai 'contraction"..on and off..dan yang paling kuat biasanya pada sebelah pagi/subuh...sehingga aku tidak dapat tidur..so semenjak itu aku berulang alik ke bilik penilaian(PAC:patient assessment centre) di Hospital LIkas..hingga yang ketiga kali iaitu 17/11..aku buat keputusan untuk masuk wad untuk observation...tapi last2..contraction itu subsided...then aku decide untuk berehat di rumah..dan minta MC seminggu..tapi belumpun cukup sehari aku di discaj...pagi 18/11/ seawal 230 pagi..aku sudah PROM(prelabour rupture of membrane)..mujur tiada contraction lagi masa tu,so cepat aku kejutkan abang,,untuk segera ke hospital..so aku di periksa..then terus ke labour room..untuk persediaan bersalin...since contraction aku tidak begitu "strong"..dan bukaan rahim pun baru 3 cm..so aku minta diberikan epidural(analgesic)memandangkan masih byk masa lagi untuk bertarung dengan kesakitan...jika dulu semasa fateen aku tidak request pun untuk itu memandangkan aku benar2 mahu tahu bagaimana sakitnya bersalin...so kali ni aku kira masa yg paling sesuai untuk bersalin tanpa kesakitan..setelah epidural diberikan..tiba2 aku developed allergi pada ubat yg diberi..suddenly felt itchiness all over the body,difficulty in breathing,dizziness...luckily it was subside after steroid given and antiinflammatory drug..so selepas tu..aku just tunggu my labour progress...without any pain...but unfortunately...5 hours after that my CTG(cardio-tocograph) showed Faez heartbeat was become bradycardic(slowdown from normal)..on each contraction...meanwhile my os opening still not progress well..still 5 cm after hours...so decided by the attending specialist..i have to go for emergency caeserian section..it was a straight forward decision..i have to agreed because it was about my baby Faez's life...i didn't want to keep him in that stress condition for another few hours!!...it might compromised my baby safety..so that's the story behind it..i was end up with emergency LSCS...

more photo here

Alhamdulillah...

just nak maklumkan Fateen Zawana dah jadi kakak kepada Faez Zakwan..yang selamat dilahirkan pada 18/11/08 melalui pembedahan. pada pukul 1.10 ptg di hospital Likas...plan asal memang hendak bersalin normal..tetapi baby developed fetal distress dalam masa proses kelahiran so terpaksa dilakukan secara emergency... namun alhamdulillah semuanya selamat...baby dan ibu sihat dan baru discaj dari hospital hari ini..gambar2 akan diupload kemudian

Sunday, 16 November 2008

bingkisan dari hati

sebenarnya teda idea mau tulis apa..tapi it's about my 39 weeks pregnancy today..if it is the same nature with my dear Fateen last time..today should be the day..but u know every single pregnancy have their own story...so shouldn't expected the same..so sama2lah kita tunggu dan lihat...bila ni baby Fa** mau kuar tinguk dunia luar...

gambar2 kenangan


ni dah pregnant fateen..masa tu baru 5 bulan lebih..


ni masa masih tinggal di kuarters lama depan HQE..


ni dalam labour room..tgh contraction..sempat lagi abang ambik gmbar guna pda phone dia..


ni masa honeymoon di Rasa ria resort...Tuaran..nice place..


masa ni belum ada camera lagi..pakai pda phone ja..bolehlah buat kenangan

banyak rupanya gambar2 kenangan dalam desktop satu lagi di rumah ni..satu yang best kalau lihat gambar2 dahulu...satu sebabnya..dulu masih slim gtu...hehe..so dihati terdetik..aku pernah juga kurus dulu bah..kah..kah..

Blog Archive