Friday, 23 April 2010

aku tidak suka jika aku dalam keadaan tertekan begini..sedih dan benci bercampur baur..aku benci pada org2 yang suka mereka2 cerita dan kemudian menyusahkna kepala otak ini utk menjawab...benci...aku bosan dengan keadaan yang sama ini seringkali berulang-ulang..membuatkan aku jadi bengang...kalau la mereka tahu apa yg kami lalui..pasti mereka berhenti dan jauh sekali berniat utk menuduh kami yang bukan-bukan...BENCI..

P/S apa ni?biarlah cuma hati ini yang tahu...benci ..pergilah engkau jauh dari hati ku..aku benci..

sekadar luahan hati yang sudah bengkak dengan tohmahan dari"manusia' yg tidak tahu erti terima kasih dan bijak memutar belitkan cerita

Wednesday, 21 April 2010

relaxing can fight stress

baru balik dari kerja pukul 8 pagi tadi..alhamdulillah kerja malam semalam tidak ramai org yg sakit..hehe..sihat2lah selalu..so another 7 hours rest ..before go back to work at 3 pm today(again?)..hmm..at least this is not bad as old days...actually..much better..but i am a bit sad and frustated because lately people doesnt really know how to appreciate others...selfish...to please everyone is almost impossible..but i've try my best at least to be fair to everyone.and make then near to happy..
As for me..enough if me myself know how to make myself happy..no need someone to please me..because if i always hope to get it from someone..it's always make me frustated+sad+angry...those all negative feeling i prevent to stay longer in myself...for me..the more it inside myself..the more older and uglier even fatter i am..hehe

p/s yesterday i reward myself with nice jacuzzi milk bath and body massage..(balinese style)..quite nice an am looking forward to go again after "payday"..

Wednesday, 14 April 2010

alhamdulillah

bersyukur atas nikmat yang Allah beri...rezeki juga datang dariNya...baru 2ni kerajaan telah memperbaiki laluan kerjaya bagi pgawai perubatan satu malaysia..dan alhamdulillah aku pun tergolong di dalamnya..kiranya naik pangkat la ni from UD44 to UD48...thank U Allah.Sekurang2nya kesetiaan ramai doktor dalam kerajaan di sebalik penat lelah dan tohmahan segelintir pihak...(aduan/komplen-but for me it's a positve feedback)..akhirnya memberikan nafas lega kepada semua pakar2...pegaai perubatan pentadbir/klinkal..Thank u GOverment...kami akn sedia dan setia berkhidmat...

Itu ini situ sini....

dah hampir 3 bulan aku tidak menjengah blog ku ini..busy?adalah sikit...tapi lately agak malas utk mengisi ruang2 kosong dalam blog ini..kali ni..let me story about our new house..dalam tahun lepas bulan NOV dengan rasminya kami telah memliki sebuah rumah sendiri..walau dulu aku pernah berniat utk tggl sahaja di quartes ni sampai pencen...but belum pun setengah abad..ada sdh ura2 minta aku keluar dari sini..kerana kononnya untuk di jadikan taska hospital...

Tapi rumah kami itu masih lagi dalam pembinaan..dan insyaallah by the end of this year we will move to the new house..i will story more about the progress later..located just 5 minutes away from hospital and 5 minutes to my hubby's workplace..really convenient.

Sekarang apa yang bermain2 di kepala...how to design the interior...esp my kitchen and our bedroom...hmmm..sekarang baru lah aku faham akan perasaan org yg ada rumah sendiri...best rupanya..tp ongkosnya kena budget betul2..