Monday, 6 July 2009

gambar hiasan

Bukan senang rupanya nak beli rumah ni ye....kalau lah aku tahu begini susahnya ..maunya takpayah cari langsung dan duduk kuarters nii sampai aku pencen...uhuhu...tapi ntah apa yg buat aku fikir psl rumah ni..semenjak pak pengarah(kata maid aku)..minta aku pindah naik bekas rumah nya yg dulu di tingkat 2...mulanya aku rasa okla...since aku belum di halau lagi..cuma di suruh pindah...sebab rumah aku ni bakal di jadikan nursery hospital...(dalam perancangan)..tapi setelah di timbang tara...dan kekuatan diri dan manpower yg tidak lengkap(since abg tiada sini)..aku terasa tidak mampu..dan brg2 aku bukannya sikit nak dipindah naik...dgn anak yg masih kecil lagi...terus aku jumpa pengarah balik minggu itu juga..menyatakan hasrat aku yg tidak jadi utk berpindah..atas alasan2 aku yg kukuh aku kira...nasib baik bos bukan jenis yg mendesak aku kira..tapi tidak mustahil suatu hari nanti..aku suggest kepada bos aku..try le tanya org sebelah aku gak...kot2 dia nak move -out.....
So tu yang survey2 rumah..preferabbly dalam kawasan dalam kingfisher ni juga...ada lah satu taman tu underconstruction,the same developer and the same house design yg aku dan husbnd pernah berkenaan suatu masa dulu..tapi kalau dulu.. i think about 2-3 years back..harganya dalam 280k...tapi sekrg ni dah tambah another 100k...huish....dahsyat...
btw..semuanya masih dalam perancangan walaupun sudah start survey...satu lagi..i think this is a time to buy a property for my beloved one...(fateen,faez)...

Sunday, 5 July 2009

tiada cerita...



cepatnya masa berlalu..pejam-celik rupanya sudah lebih setengah tahun abang menyambung perjuangan nya di bumi soton itu bersendirian...demikian juga aku la...walaupun bertiga dengan anak2..hakikatnya aku pun sendiri..tapi masih dekat dengan keluarga dan sedara-mara...tapi apa yang membuat aku tidak risau meninggalkan abg sendirian disana...sebab aku rasa di kejiranan Broadland itu..semangat kejiranan MAlaysia di sana sangat kuat dan prihatin...itu juga la yang sekurang2nya membuat hati ini sedikit damai...walaupun bimbang dia jatuh sakit sorang2 tanpa sesiapa merawat disana masih ada...seperti hari yang dia kena chickenpox hari tu..mujurlah housemate nya masa itu masih ada..dan dia la juga membantu sediakan makan minum selama abg sakit...doa ku..semoga Allah sentiasa berikan abang kekuatan...dan kekuatan itu juga lah yang kita sama2 kongsikan demi anak2...
hari ni ahad kedua setelah aku mula kembali kepada kerja syif...walaupun tanggungjawab sbg ketua jab di dept ku itu masih tersandang di bahu ini..namun serba sedikit tugas2 itu terpaksa ku agihkan kepada PPPK yg juga tinggal seorg...minggu ni kira agak hectic juga dept ku itu....huhu..bukan apa...di tambah lagi kena ambil sampel utk suspected case H1N1...so MO yang on duty sorang2 itu jugala yg di kerah ...
Since aku yg buat jadual mo duty...aku terpaksala mengadjust agar maid aku pun tidak terjejas cutinya yg 2 minggu sekali itu..maid aku yg aku kenal memang jenis yg tidak boleh dikompromi cuti nya..
Tadi...saja ja jalan2 di 1B...bukan ada apa2 yg mahu di beli..cuma saja membawa anak2 berjalan2...faez bukan main suka lagi...terangkat kakinya di dalam stroller tu kegirangan...hmm..itu maksudnya dua2 anak ku ada hobi yg sama seperti mamanya ni...hehe...okla tiada apa yg penting dalam entry akukali ni...saja ja nak cerita...hehe