Friday, 2 May 2008

cerita bersiri Jipun...@ Jepun

Masa kecik 2 dulu aku masih ingat lagi first cerita Jepun yang ditayangkan di rtm masa tu...kalau aku nda silap Rin Hanikoma yang first keluar..pastu Oshin...pastu ada lagi cerita ninja Jipun...The ninja kot tajuknya...watak2 dalam cerita tu yin(selalu pakai baju merah,aku suka dia ni cantik,rambut panjang pastu) yang heronya kunun2 si Sasuka...igt lagi dorang ni nda pakai kasut pun,pakai tali ja lilit2 dikaki...tapi yang paling best tu kalau sudah bintang2 tajam dorang tu keluar,tu yang aku suka...sebenarnya sampai sekarang ni aku masih tertanya2 apa sebenarnya jalan cerita dia tu...padahal bapa aku siap rakam lagi masuk video tape masa tu...tapi tau2lah skrg ni sdh berkulat nda boleh pakai sudah.tapi balik pada jalan cerita tu...sebab masa kecil bukan mau tau jalan cerita suka tengok dorang2 ni ber"antam"...kami ni yg perempuan kebanyakan mau jadi si Yin tu ...hahahah...siap buat bintang dari kertas lagi tu...aku pun nda pasti igt lagi ka nda buat bintang tu...rupanya tanya ngan husbnd aku pun minat juga cerita ni..dia lagi dahsyat siap buat bintang dari besi...baru macam butul-butul..dia bilang...wuuiih..luka lah ni anak orang...

Tu zaman2 ninja..nda lama lepas tu(around 1989/90...lebih kurang 19 tahun yg dulu) ..keluar pulak cerita Moreo Attack(ntah betulkah tu ejaan dia..apabah tu maksudnya nika?)...wah ni pun best hoo..masa tengok tu cerita nda pun terfikir yang tu just trick jak..igtkan betul2...adakah patut..main volleyball siap somersault...putaran berpusing...idup2 bah kana tipu...tu juga salah satu kami adik beradik ni minat main volley ball.Jangan heran style rambut heroin dia tu(chun..kalau nda silap) pun ada org tiru tuh...

Lepas tu keluar pulak cerita Miss Comet...ni pun best...cerita fantasi...

Lepas2 tuh semua cerita jepun2 jiwang....aku nda minat sudah tingu...

p/s..boleh tengok moreo attack tu dalam youtube...hehe thanks sapa yg upload cerita tu..tapi sayang nda sampai habis

1 comment:

Nika said...

Hehehe... sia pon suka tingu tu drama bersiri Jipun. O tu "Moroe attack" (ejaan sia pon nda tau) tu maksud dia kunun SERANGAN BERAPI. Tapi tu skil yg guling2 masa mengambil bola tu mmg org Jepun yg mula2 buat, teknik mencegah kecederaan teruk dan membolehkan cepat bangun. Masa World Cup Volleyball di Jepun 2007 di TV byk cerita pasal teknik2 yg org Jepun cipta utk berlatih dlm permainan Volleyball. Tu mangkali ada drama Moroe Attack ni.

Blog Archive