Skip to main content
Daging masak kicap pedas
- 500g daging batang pinang - di hiris(hehe..mula2 tengok resepi ni,terfikir..manalah aku nak cari batang pinang kat UK ni...hehe..tak perasan..daging tu)
- 15 tangkai cili kering
- 1/2 camca teh jintan besar
- 1/2 camca teh jintan kecil
- 1 camca teh lada hitam
- 1/2 inci halia
- 3 ulas bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- kicap pekat
- sedikit air asam jawa
- 2-3 biji bawang besar dimayang
- garam & gula secukup rasa
Cara-cara
- kisar cili, jintan, lada hitam, halia, bwg merah & bwg putih
- tumis bahan kisar sehingga naik minyak
- masukkan daging
- masukkan air asam jawa, kicap, garam & gula
- renihkan seketika, masukkan bawang besar
- tutup api, sedia utk dihidan
Comments